Παναγιώτης Ματσούκας


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα.

ΣΠΟΥΔΕΣ: Απόκτησε το 1993 κρατικό δίπλωμα στις γραφικές τέχνες (ΣΧΟΛΕΣ ΠΕΤΡΑ).
Αποφοίτησε από το τμήμα ζωγραφικής το 2003 από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με δάσκαλο τον Χρόνη Μπότσογλου.
Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Έλαβε χρηματική υποτροφία από το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) λόγω άριστης επίδοσης στην διάρκεια των σπουδών του.
Πέτυχε με αγορά έργου του σε εικαστικό διαγωνισμό του Διεθνούς Αεροδρομίου των Σπάτων  «Ελευθέριος Βενιζέλος».
 
ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Τον Απρίλιο του 2003 φιλοτέχνησε μαζί με συναδέλφους του, πίνακα για την παγκόσμια ειρήνη, ο οποίος δημοπρατήθηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς που διοργάνωσαν η εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών (LTV) της κ. Πατέρα.
Επίσης έχει αναλάβει την δημιουργία αναμνηστικών ξυλογραφιών υπέρ του Ροταριανού Ομίλου για τα 100 χρόνια λειτουργίας του.
Τον Ιούλιο του 2005 φιλοτέχνησε την προσωπογραφία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ναύπακτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεου.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: Είναι αποσπασμένος καθηγητής για το ακαδ. έτος 2006-2007, 2007-2008 στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Δίδαξε εικαστικά μαθήματα στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.Ε.Κ.Ε.) το 2007.

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
2003 - Αύγουστος - Έκθεση με τίτλο «10 ΝΕΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ» στις αποθήκες Φραντζή (ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ) με την διοργάνωση του δήμου Ξυλοκάστρου.
         Οκτώβριος - Έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας με επιλογή έργων που διοργάνωσε η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (κατάλογος)

2004 - Μάιος - Έκθεση αποφοίτων 2002-2003 στο «ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ» ΑΣΚΤ ΑΘΗΝΑ (κατάλογος)
         Ιούλιος - Έκθεση με τίτλο «ΠΑΡΑΘΕΣΙΣ» στις αποθήκες Φραντζή (ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ) με την διοργάνωση του Δήμου Ξυλοκάστρου.
         Αύγουστος - Έκθεση με τίτλο «ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΨΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ» στο μέγαρο Ναυπακτία (ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ) με την διοργάνωση του δήμου Ναυπάκτου και του συλλόγου Ναυπακτίων Αθήνας.
         Σεπτέμβριος - Έκθεση με τίτλο «Φθινοπωρινές Συναντήσεις» στο ξενοδοχείο Ανδρόνικος (ΜΥΚΟΝΟΣ) με διοργάνωση της γκαλερί «ΚΙΒΩΤΟΣ».

2006 - Σεπτέμβριος - Έκθεση με τίτλο ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ & ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ (ASSIMILATION & REFLECTION) στην Πρώην Στρατιωτική Αμερικανική Βάση Ελληνικού, με διοργάνωση του Μαρίνειου Μορφωτικού Κέντρου- Δήμου Ελληνικού.

2008 - Σεπτέμβριος - Ζωσιμάδων-δράσεις: Έκθεση νέων εικαστικών καλλιτεχνών στην Αίθουσα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, Ιωάννινα. Διοργάνωση Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων και Σύλλογος Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής. http://www.zosimaia.gr
 
Ιανουάριος-Φεβρουάριος- «ΕΙΚΟΝΑ –ΧΩΡΟΣ- ΔΡΑΣΗ 2» Έκθεση νέων καλλιτεχνών με διοργάνωση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (κατάλογος)

Ενημέρωση: 31-01-2011 14:55 | Πίνακας Καλλιτεχνών

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231