Ατομική έκθεση της Αγγελικής Σιάμου

Διάρκεια Έκθεσης: 12/01/2012 έως 25/01/2012

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012, 8.00 μμ εγκαινιάζεται στη Γκαλερί της Έρσης η ατομική έκθεση της Αγγελικής Σιάμου.

Η Αγγελική Σιάμου επιστρέφει στην εκθεσιακή δραστηριότητα, με μια ευρεία ενότητα έργων, μέρος των οποίων παρουσιάζεται στην ατομική της έκθεση. Η καλλιτέχνις, εμφανίστηκε δυναμικά στο εικαστικό προσκήνιο, με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στα τέλη της δεκ. του 1980 και από τότε παρουσιάζει το έργο της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για την καινούργια δουλειά της Αγγελικής Σιάμου, ο Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης Μάνος Στεφανίδης, Επικ. Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αθηνών σημειώνει: Ονειρική και συγχρόνως μυθική, ή καλύτερα απολογητική του Μύθου, η αφηρημένη τοπιογραφία της Αγγελικής Σιάμου ψηλαφεί το αόρατο δια του ορατού και το μαγικό μέσα από επίμονες όσο και επίπονες επικλήσεις στα κρυμμένα μυστικά, τις κρυφές δυνατότητες της ύλης.

Πόσα νοήματα σε αυτές τις εκρήξεις του χρώματος, πόσες ιστορίες που δεν έχουν καθόλου ανάγκη της τυπικής αφηγηματικής διαδικασίας. Αρκεί κανείς να μπορεί και να θέλει να δει. Εν προκειμένω οι φαντασμαγορίες της ζωγράφου είναι απόλυτα τεκμηριωμένες.

Αντίστοιχα και ο Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης Χάρης Σαββόπουλος επισημαίνει ότι "... Σήμερα όμως η εικόνα της σχετίζεται με την καλλιτεχνική πρακτική της αναδιαμόρφωσης. Η εικόνα της οργανώνεται από μορφές και έννοιες που συναντάμε και σε άλλους καλλιτέχνες, όμως το ξεχωριστό στην προκειμένη περίπτωση είναι, ο διαφορετικός τρόπος προσέγγισής τους αφού εμπλέκονται εμφανώς στη λειτουργία της από - μετουσίωσης. Αποφεύγοντας λοιπόν ομογενοποιημένους μηχανισμούς που αναπαράγουν ρηχές, ανούσιες μορφές και έννοιες (όλες αυτές οι εικαστικές μόδες που έρχονται και παρέρχονται και είναι στην ουσία το θέαμα που ενσωματώθηκε στην τέχνη) στέκεται απόμακρα από τα σύνολα και τα υποσύνολα του ιδεολογικού ελέγχου του ατόμου, συντάσσοντας ιδιωτικά πρωτόκολλα για τη δημιουργία μορφών και εννοιών."Ενημέρωση: 04-01-2012 19:29

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231