ΜΑΙΗ ΚΟΤΣΑΝΑ

Διάρκεια Έκθεσης: 19/06/2006 έως 01/07/2006

Είναι ολοφάνερη η ιδιαίτερη ενασχόληση της ζωγράφου Μαίη Κοτσανά με το χρώμα, καθώς και με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το χώρο. Συνθέτει τονικά χωρίς προκαταλήψεις ως προς την εικαστική εκδοχή του χώρου και του χρώματος, χωρίς επαναλήψεις και κατευθύνεται σε μια λύση που υπαγορεύουν οι απαιτήσεις του κάθε μεμονωμένου έργου.

 

Στην πρώτη ατομική της έκθεση στην Ελλάδα εκθέτει νεκρές φύσεις και τοπία από τρεις περιόδους δημιουργίας, που πέρα από την ιδιαίτερη χρωματική τους ακτινοβολία, χαρακτηρίζονται από την απλότητα των μοτίβων και από την αφαιρετικότητα, δίνοντας ταυτόχρονα την αίσθηση ενός διαφορετικά προσδιορισμένου χώρου. Έργα ασυνήθιστα σε εκτέλεση, με ιδιαίτερη χρήση του λαδιού η της αυγοτέμπερας.


Η Ζωγραφική της εκφράζεται περισσότερο, με υλικά που δεν αφήνουν το φως να ανακλάται στην επιφάνεια των πινάκων, και αρνείται την αποπλάνηση της γυαλάδας. Ξεκινά με συγκεκριμένες μορφές  και τοπία και εξελίσσεται στην πορεία σε μια ζωγραφική που δομεί και αποδομεί τη ζωγραφική στο συσχετισμό της με το χώρο.


Από τα πρώτα της σπουδαστικά βήματα στην Ακαδημία Τέχνης του Ντύσσελντορφ, υπό την εποπτεία του γερμανού καθηγητού Gotthard Graubner, και στην πορεία, δείχνει την τάση να ερευνά  και να επαναπροσδιορίζει τη μορφή και το χώρο. Ακόμη και όταν τα μοτίβα είναι πλήρως αναγνωρίσιμα, δηλώνουν την αφηρημένη πρόθεση της δημιουργού τους σαν δική τους υπόσταση.
                                                                                                                                     Nora Weber


Ενημέρωση: 27-05-2012 16:30

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231