ΤΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ - ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Διάρκεια Έκθεσης: 04/11/2013 έως 16/11/2013

Η Γκαλερί Έρση την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 & ώρα 20.00 μμ παρουσιάζει την έκθεση του Τάκη Στεφάνου Πορτραίτα προς αποφυγήν - Πορτραίτα προς μίμηση.

Δεκατέσσερα έργα μικρών διαστάσεων πήραν μορφή ανάμεσα στην προβληματική και το χρόνο της καταγραφής του ιστορικού τοπίου του σύγχρονου ανθρώπου.

Η εργασία του Τάκη Στεφάνου δίνει μια θαυμάσια ευκαιρία για στοχασμό με τη δύναμη της εικόνας, την υποβολή των νοημάτων, το μεστό περιεχόμενο. Ο καλλιτέχνης παρατηρεί και στοχάζεται αλλά ποτέ δεν κάνει παραχωρήσεις στην αλήθεια του και στον τρόπο θέασης του κόσμου που τον περιβάλει.

Οι τίτλοι σαρκάζουν, περιπαίζουν, ειρωνεύονται. Τι άλλο μπορεί να σημαίνουν τα « πορτραίτα προς αποφυγήν » με τον τονισμό της αρνητικής σημασίας ή ακόμη στην ίδια ενότητα « Το μνημείο της κακοποιημένης καρέκλας » ή το « Ζεύγος με μπάρμπα στην Κορώνη » , αν όχι την έκφραση των καιρών.
Εξπρεσιονιστική δύναμη και αφαιρετικοί τύποι, ρεαλιστικές λεπτομέρειες και υπερβατική διάθεση, γεωμετρική θέληση και τονισμένη χρωματικότητα, καταξίωση του τυχαίου και λογική οργάνωση, αποθέωση του αυθόρμητου και ενσωμάτωση του πραγματικού, συνθέτουν το μέτρο της πολλαπλότητας των στιλιστικών ενδιαφερόντων του Στεφάνου.Ενημέρωση: 17-10-2013 15:26

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231