ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΡΟΣΑΚΗ - ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Διάρκεια Έκθεσης: 14/02/2014 έως 08/03/2014
Η Γκαλερί Έρση την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 & ώρα 7.30 μμ φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής της Ελευθερίας Δροσάκη με τίτλο : Άσπρο – Μαύρο

Η Ελευθερία Δροσάκη συνεχίζει και σήμερα το μακρόχρονο εικαστικό της ταξίδι και παρουσιάζει στη Γκαλερί Έρση μια σειρά έργων της με πενάκι.

Όπως γράφει η Ιστορικός Τέχνης Η. Μόρτογλου « Η δημιουργία της Ελευθερίας Δροσάκη δεν χρειάζεται «συστατικές επιστολές». Η εσωτερική δύναμη, η ποιότητα και η άρτια τεχνική, διαπερνούν όλο της το έργο. Χωρίς να επιδιώκει τα «φλας της δημοσιότητας», έχει επιλέξει τη σεμνή και «σιωπηλή» εικαστική διαδρομή. Η δημιουργία της ακολουθεί το δρόμο της καρδιάς. »

Ζωγράφος και κεραμίστρια, αλλά και χαράκτρια, γλύπτρια και λογοτέχνης, η Ε. Δροσάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1927, ενώ την τέχνη της Κεραμικής της διδάχθηκε κοντά στους δικούς της και σε λαϊκά εργαστήρια του Μηνά Αβραμίδη και του Γιάννη και Μιχάλη Μεϊμάρη. Το 1946 η Ε. Δροσάκη παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, με δασκάλους τους: Δ. Μπισκίνη, Π. Μαθιόπουλο και παράλληλα, πριν και μετά ως το 1955 εργάστηκε, κυρίως σε αντίγραφα βυζαντινών χειρογράφων επάνω σε περγαμηνή. Έχει διδάξει κεραμική στην Σχολή Κεραμικής της ΧΕΝ, σε ομάδες αλλοεθνών γυναικών, στη γερμανική σχολή και στα εκπαιδευτήρια «Πόλκα-Φρόελεν». Είναι καλλιτεχνικός σύμβουλος των Κέντρων Τέχνης, Αγωγής και Εκπαίδευσης. Από το 1955 διατηρεί δικό της εργαστήριο και από το 1963 μόνιμο εκθεσιακό χώρο.

Έργα της υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως , σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου. Όπως και σε εξωτερικές προσόψεις εκκλησιών και μοναστηριών.


Ενημέρωση: 03-02-2014 11:12

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231