ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ – ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ «ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ II»

Διάρκεια Έκθεσης: 19/11/2015 έως 12/01/2016

Ομιλία Τ. Στεφάνου - Π. Φαραντάτου με θέμα το έργο των Αλέξη Ακριθάκη, Γιάννη Σπυρόπουλου, Τάκη Στεφάνου, Θάνου Τσίγκου.

Η Γκαλερί Έρση την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19.00 μ.μ. στα πλαίσια της έκθεσης "Εικαστικό Λογότυπο ΙΙ ", στην οποία εκτίθενται έργα κορυφαίων εικαστικών της σύγχρονης ελληνικής τέχνης -αυτούς που αντικρίζουμε ως καταξιωμένους εκφραστές του σήμερα – και των οποίων το έργο εκφράζεται συμπυκνωμένα και κωδικοποιημένα σαν να είναι εικαστικό λογότυπο, διοργανώνει ομιλία του Εικαστικού Τάκη Στεφάνου με θέμα το έργο των Αλέξη Ακριθάκη, Γιάννη Σπυρόπουλου, Τάκη Στεφάνου, Θάνου Τσίγκου. Παράλληλα ο αρχιτέκτων μηχανικός και υποψήφιος διδάκτωρ Παναγιώτης Φαραντάτος, θα παραθέσει βιογραφικά στοιχεία του Θάνου Τσίγκου.


Η Γκαλερί Έρση την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 & ώρα 7.30 μμ. εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση Ζωγραφικής – Γλυπτικής με τίτλο : Εικαστικό λογότυπο II

 

«Ζούμε σε εποχή στην οποία οι τοπικοί πολιτισμοί βρίσκονται σε ενα εκκρεμές, που άλλοτε κινείται προς τη παγκόσμια εξομοίωση και άλλοτε προς τις τοπικές παραδόσεις. Και μολονότι όλες οι επιμέρους αισθητικές κατευθύνσεις της Νεοελληνικής τέχνης είναι πάντοτε ακμαίες, στη τελευταία δεκαετία το προσκήνιο κυριαρχήθηκε από τις νεωτεριστικές τάσεις, αυτές που ταίριαζαν άλλωστε με το γενικότερο πνεύμα εκσυγχρονισμού και ευρωπαϊκής ενοποίησης… Οι κορυφαίοι της σύγχρονης ελληνικής τέχνης -αυτοί που αντικρίζουμε ως καταξιωμένους εκφραστές του σήμερα - είναι η αιχμή του δόρατος μιας ολόκληρης εποχής , την οποία το έργο τους εκφράζει συμπυκνωμένα και κωδικοποιημένα σαν να είναι εικαστικό λογότυπο. Είναι αυτοί που κλήθηκαν να αγωνιστούν για το όραμά τους και να το καθιερώσουν σε μια εποχή παγκόσμιου ανταγωνισμού, καθώς τα εθνικά κράτη μεταμορφώνονται σε παγκόσμια κοινωνία ανοιχτών συνόρων…»

 

Απόσπασμα από κείμενο του Χάρη Καμπουρίδη

 

Παρουσιάζονται έργα των :

Α. Ακριθάκη, Σ. Βασιλείου, Γ. Δέρπαππα, Σ. Καραβούζη, Ν. Κεσσανλή, Δ. Κοκκινίδη  Β. Κουζούνη , Γ. Λάππα,  Μ. Μακρουλάκη, Θ. Μανωλίδη, Δ. Μυταρά, Κ. Ξενάκη, Θ. Πανταλέοντα, Παύλου, Μ. Πράσινου, Σ. Σόρογκα, Γ. Σπυρόπουλου, Ν. Στεφάνου, Τ. Στεφάνου, Θ. Τσίγκου, Α. Φασιανού, Χρύσας, Ν. Χουλιαρά

 

Εγκαίνια έκθεσης : Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015Ενημέρωση: 08-11-2015 15:09

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231