Ατομική Έκθεση Καλλιγραφίας "Μύθοι, παραμύθια & ποιητικά όνειρα"

Διάρκεια Έκθεσης: 09/12/2016 έως 07/01/2017

Η Γκαλερί Έρση την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 & ώρα 19.30 μμ εγκαινιάζει την ατομική έκθεση Εικαστικής Καλλιγραφίας της Μαρίας Γενιτσαρίου.

Η γραφή ήταν ανέκαθεν ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους έκφρασης της ανθρώπινης φύσης.

Tα γράμματα-σύμβολα ή τα γράμματα-ιδεογράμματα αποτελούσαν και αποτελούν τις γλώσσες επικοινωνίας τους μεταφέροντας ατόφια κοινά πανανθρώπινα σύμβολα.

Η καλλιγραφία από την άλλη, εξέφραζε πάντα τα ιδιαίτερα στοιχεία της προσωπικότητας του κάθε ατόμου ασχέτως χώρου, χρόνου, φυλής και γλώσσας μετατρέποντας το γράμμα σε εικαστικό σύμβολο.

Στην έκθεση ιστορημένων χειρογράφων της Μαρίας Γενιτσαρίου, η εικαστική καλλιγραφία με τη χρήση καλάμου, φτερού και κονδυλοφόρου συναντά υλικά όπως η περγαμηνή, ο πάπυρος, το χειροποίητο χαρτί, τα έντονα χρώματα των μελανιών, τον χρυσό και το ασήμι, σε ένα ταξίδι στον χωρόχρονο των μύθων των παραμυθιών και των ποιητικών ονείρων.

Ανάμεσά τους και έργα που η καλλιγραφία της Μαρίας Γενιτσαρίου συνδυάζεται με έργα εικαστικών καλλιτεχνών σε ένα διάλογο που μετατρέπει το έργο σε πεδίο διαφορετικών αναγνώσεων και ερμηνειών.

Για όσους θα ήθελαν να έχουν ένα αγαπημένο τους μικρό κείμενο/ποίημα καλλιγραφημένο από την Μαρία Γενιτσαρίου, την βραδιά των εγκαινίων θα υπάρχουν στον χώρο της γκαλερί διαθέσιμες χειροποίητες μαρμαρόκολες σε χειροποίητο χαρτί με τουρκική τεχνική (ebru) φτιαγμένες από τον Ζαχαρία Σταματάκη και τον Κωνσταντίνο Ρετσινά. Εσείς θα επιλέξετε όποια σας αρέσει, θα μας αφήσετε το κείμενό σας και θα την παραλάβετε έτοιμη σε σύντομο χρονικό διάστημα.*

Επίσης κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για τα παιδιά η οποία θα ανακοινωθεί με νέο δελτίο τύπου.


* Οι μαρμαρόκολες θα είναι μεγέθους Α5 τοποθετημένες σε πασπαρτού με τα λογότυπα των δημιουργών και της γκαλερί. Υπάρχει η δυνατότητα καλλιγράφησης κειμένου έως πέντε σειρών καθώς και αφιέρωσης στην πίσω πλευρά.

 


Ενημέρωση: 22-11-2016 11:31

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231