Ατομική Έκθεση Αθανάσιου Κολλίντζα "Scenery"

Διάρκεια Έκθεσης: 17/02/2017 έως 13/03/2017

Η Γκαλερί Έρση την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 & ώρα 20.00 μμ εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του Α. Κολλίντζα

Η συλλογή των έργων μιλά για τη μαγική στιγμή όπου επιτηδευμένες σκηνές ονείρων αποδρούν από την πραγματικότητα. Μέσα από μια ζωντανή μαξιμαλιστική αναπαράσταση η οι συνθέσεις εισέρχονται στον κόσμο των ονείρων. Εκεί ,κόντρα στη φθορά που μας περιβάλει, φαινομενικοί πρωταγωνιστές όπως στατικά αγάλματα ή αστικά κτίρια, αποπλανούν τον θεατή και τον καλούν να δραπετεύσει από τον συμβατικό άχρωμο κόσμο σε μια εναλλακτική παιχνιδιάρικη σύμβαση. Αντικείμενα, και σύμβολα που φέρουν τις μνήμες μας, παρουσιάζονται σαν μεγαλόπρεπες εμμονές μέσω μιας αφοσίωσης στον υπερβολικά διακοσμημένο καλλωπισμό και την πολυπλοκότητα. Ο καλλιτέχνης βάζει ετερόκλητα στοιχεία το ένα δίπλα στο άλλο να συνομιλούν συνθέτοντας χώρους εν δυνάμει σκηνικούς.


Οι συνθέσεις προβάλουν τη διαδικασία της δημιουργίας τους καθ’ αυτήν και τον εορτασμό του οπτικού πλούτου, έτσι το θέμα κάθε έργου δεν διαφαίνεται ξεκάθαρα .Ο θεατής μπαίνει σε οπτικές διαστάσεις που μπορεί να είναι φανταστικές αλλά με αναγνωρίσιμες φόρμες. Η έννοια του βάθους αποθαρρύνεται και έτσι οι συνθέσεις τείνουν να φαντάζουν δισδιάστατες. Συναντούμε ακόμα και ενιαίες επιφάνειες σπασμένες φλύαρα σε επιμέρους επίπεδα και μοτίβα να χειρίζονται άψογα την επιφάνεια του καμβά. Έτσι, όπως και σε ένα σκηνικό θεάτρου , ό θεατής κατανοεί τις ενδείξεις βάθους , όχι από μια ρεαλιστική οργάνωση των στοιχείων μέσα στον καμβά, αλλά βάσει της εμπειρίας του για το χώρο στον πραγματικό κόσμο.


O Α. Κολλίντζας, γεννήθηκε ,μεγάλωσε και δημιουργεί στο κέντρο της Αθήνας. Είναι αρχιτέκτονας, κάτοχος πτυχίου Bachelor of Arts και μεταπτυχιακού postgraduate diploma στην αρχιτεκτονική από σχολές της Μ. Βρετανίας. Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα γραμμικού και ελεύθερου σχεδίου στο Κέντρο Τεχνών Πλάκα. Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολείται με την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση χώρου. Παράλληλα ,με σαφή επιρροή από πολλά ταξίδια και πολιτισμούς, δημιουργεί εικαστικές κατασκευές με δικές του τεχνικές που εξερευνά. Το 2014 έκανε ατομική έκθεση στη Gallery Skoufa, και το 2016 στην KΔΕΠΠΑΜ Μυκόνου. Έργα του φιλοξενούνται σε ιδιωτικές συλλογές

 

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017



Ενημέρωση: 10-02-2017 18:52

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231