Ατομική Έκθεση Γιάννη Μίχα: "Αξιώθηκαν τα πλοία μου... Για το ουρανόσκαλο να ταξιδεύουν"

Διάρκεια Έκθεσης: 18/02/2020 έως 07/03/2020

Η Γκαλερί Έρση παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Μίχα την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, στις 19:00.


 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΣ
Ζωγραφική
"Αξιώθηκαν τα πλοία μου... Για το ουρανόσκαλο να ταξιδεύουν"

Ο Γιάννης Μίχας στην νέα εικαστική του αναζήτηση έχει αντλήσει την εμπνευστή του από τα πλοία, τις λιμενογραφίες, που άλλοτε αποτυπώνουν τον ανθρώπινο μόχθο και άλλοτε εστιάζουν στη σιωπηλή παρουσία των προσαραγμένων πλοίων.

Συχνά οι μνήμες του αποτυπώνονται στις συνθέσεις, όπου συναντάμε τους επιβλητικούς όγκους των μεγάλων πλοίων, να συνδιαλέγονται με τους παραδοσιακούς κυκλαδίτικους οικισμούς.

H Kάλια Αϊδίνη γράφει:
O Γ.Μίχας εξελίσσει την τέχνη του, έχοντας ως θέμα, τον βιωμένο χώρο των ναυπηγείων και αναπτύσσει την τεχνική του, οδηγούμενος σε ένα προσωπικό ιδίωμα αναλυτικού κυβισμού. Η ιδιαίτερη αυτή θεματολογία "των πλοίων, των λιμανιών, και των κυκλαδίτικων τοπίων" τον ακολουθεί ως μυστικός τόπος έμπνευσης και κατανόησης της ίδιας της προσωπικής του πορείας στον χώρο της τέχνης...

Η Ντόρα Ηλιοπούλου -Ρογκάν γράφει:
«... Με κύριες εμπνεύσεις τα καράβια, τα λιμάνια, τα κυκλαδίτικα τοπία ο Γ.Μίχας κατορθώνει πάντοτε να ανανεώνεται εκ των ένδον, δίχως να παλινδρομεί η να απειθεί στα δομικά στοιχεία της εικαστικής του προσωπικότητας. Προσωπικότητα που πέρα από το μεγάλο ταλέντο στην εικαστική έκφραση, χαρακτηρίζεται από ένα συμπαγές και άρρηκτο έρμα.

Γνώρισμα που προφυλάσσει τον Γ. Μίχα από το τις παγκοσμιοποιημένες σειρήνες των διαφόρων περαστικών και επιδερμικών συρμών...»


Ενημέρωση: 05-02-2020 10:37

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231