Ομαδική Έκθεση Zωγραφικής ‘’Ελληνική Σημαία‘’

Διάρκεια Έκθεσης: 17/06/2021 έως 17/07/2021

Το ενδιαφέρον για την εξιστόρηση των μύθων, γύρω από την Επανάσταση του ‘21, αποσκοπεί στην αποκάλυψη της ιστορικής αλήθειας .Η ανάδειξη όμως των μύθων δεν μπορεί να αναιρεί τα σύμβολα. Τα σύμβολα, δηλαδή τα ορατά σημάδια της μη ορατής πραγματικότητας. Ένα από αυτά είναι και η ελληνική σημαία.

Ποιος δεν θα σχολίαζε ένα τόσο σημαντικό σύμβολο. Eίναι δυνατόν να περιμένουμε κάτι διαφορετικό στην εποχή που κάθε τι που συμβολίζει γίνεται αυτόματα άξιο σχολιασμού; Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια αξία δική μας, φορτισμένη, αλλά και οικουμενική, ιστορική όσο και πολιτική.

Κάλια Αϊδίνη

Η Γκαλερί Έρση οργανώνει μια επετειακή έκθεση με αναφορά στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Δίνει λοιπόν το λόγο σε 13 δημιουργούς, οι οποίοι παρουσιάζουν το έργο τους, ως σχόλιο πάνω στη συμβολική παρουσία της ελληνικής σημαίας.

Συμμετέχουν οι :
Σπύρος Βασιλείου //Κώστας Γραμματόπουλος // Παύλος Διονυσόπουλος // Έλσα Ζαχαράκη // Ράνια Καπελιάρη // Κώστας Κερεστετζής // Τάκης Μάρθας // Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος //Μάριος Σπηλιόπουλος // Τάκης Στεφάνου // Αλέκος Φασιανός // Απόστολος Χατζαράς // Νίκος ΧούτοςΕνημέρωση: 15-06-2021 21:00

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231