Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής Κώστα Λούστα: "Πράξεις αισθήσεων"

Διάρκεια Έκθεσης: 14/10/2021 έως 13/11/2021

Η Γκαλερί Έρση παρουσιάζει μια σειρά από επιλεγμένα έργα  του Κώστα Λούστα, σταχυολογημένα από τις εκάστοτε εποχές της προσωπικής του δημιουργίας. 

Ο Κώστας  Λούστας,  "ζωγραφίζει" τη ζωή του με το δικό του ιδιότυπο τρόπο. Η τεχνική είναι ίδια και τα χρώματα πολλά. Θύμησες, βιώματα, περιπέτειες, τα παιδικά χρόνια στη Λυγκηστίδα, η Λυγκηστίδα των παιδικών χρόνων, το πέρασμα στις Ινδίες, η Αθήνα της νεότητας, η Νέα Υόρκη και η Θεσσαλονίκη, ο Μόραλης, ο Καντάφι, η βιολονίστα μητέρα του και ο αυταρχικός πατέρας του, η σχολή Καλών Τεχνών αλλά και η σημερινή κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική πραγματικότητα- με τη ζωγραφική πάντα κυρίαρχη- αποτελούν ψηφίδες του ψηφιδωτού της ζωής του μεγάλου δημιουργού.

Ο ίδιος γράφει: 
"Η τέχνη είχε πάντα την τάση να αφαιρεί από το πραγματικό ή να του προσθέτει. Να δανείζει και να δανείζεται, να πιστοποιεί και να αναδιαμορφώνει, να ονειροπολεί, διορθώνοντας τα λάθη του τυχαίου και, καταλήγοντας σε υπερσυγκινησιακά συμπεράσματα, να προσφέρει τη λύτρωση. Τελικώς, οι πράξεις των αισθήσεων σώζουν ψυχές."Ενημέρωση: 17-09-2021 11:13

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231