ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ - «ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ»

Διάρκεια Έκθεσης: 20/11/2008 έως 10/12/2008

«ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ»

Παλμικό, χυμώδες, αισθησιακό το χρώμα στις ζωγραφικές συνθέσεις του Παναγιώτη Ματσούκα, ταυτίζεται, κατεξοχήν, με τη χειρονομία του δημιουργού δίνοντας "σάρκα και οστά" στο εκάστοτε ερέθισμά του.

Σε ένα ευρηματικό, ποιητικό, μεταίχμιο ανάμεσα στην παραστατικότητα και στην αφαίρεση, τα έργα του καλλιτέχνη αποτελούν ένα χαρισματικό πεδίο δράσης για τη μετουσίωση των "όποιων" αντικειμένων σε πομπούς και δέκτες μεταφυσικών, σε υφή και σε πνοή, μηνυμάτων. Και αυτό, γιατί, ο ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος και ταλαντούχος ζωγράφος έχει προσεγγίσει, όσο είναι- εικαστικά -εφικτό, αυτήν καθαυτή την αύρα του όποιου αντικειμένου ερεθίζει τη φαντασία του, έτσι ώστε να το συλλαμβάνει και να το αποδίδει σε μια συνεχή μεταλλαγή και εξέλιξη. ΄Η καλύτερα, σε μια διαρκή εγρήγορση ,όπως ακριβώς, βιώνει και νιώθει κανείς έναν ζωντανό οργανισμό.

Με μιαν εμπνευσμένη λιτότητα μέσων καθώς, η κάθε σύνθεση είναι επικεντρωμένη αποκλειστικά στο χρώμα και στην ταυτότητα των εικονιζόμενων αντικειμένων, ο Ματσούκας κατορθώνει να πλάσει σε ρυθμό αναπνοής, έναν ολόκληρο κόσμο.

Της ΝΤ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ – ΡΟΓΚΑΝ.Ενημέρωση: 28-01-2011 13:43

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231