ΕΥΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ - «ΠΟΛΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Διάρκεια Έκθεσης: 22/09/2008 έως 04/10/2008

«ΠΟΛΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Στην ατομική της έκθεση Πόλη πάνω από την πόλη η Εύη Παναγιωτάκη καταγράφει όψεις της νυχτερινής κορυφογραμμής της Αθήνας, ταράτσες, κεραίες και καπνοδόχους, κλιμακοστάσια που δεν οδηγούν πουθενά, άδεια παράθυρα τα οποία αντιφεγγίζουν το τρομώδες γαλάζιο μιας απόμακρης τηλεόρασης ή ανοίγονται φωτισμένα δωμάτια χωρίς ίχνος ανθρώπινης σκιάς. Εντάσσοντας στα έργα της αντικείμενα, όπως καλώδια και ξύλα , και αποκόμματα από εφημερίδες, με ένα τρόπο που φέρνει στο μυαλό την αγγλική ιδίως ποπ αρτ, η Παναγιωτάκη συνθέτει πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης του κάθε έργου.

Η Πόλη πάνω από την πόλη είναι ταυτόχρονα η διαστρωμάτωση των επιπέδων αναπαράστασης και μίμησης, η ενατένιση του νυχτερινού ουρανού, αλλά κυρίως η αίσθηση μιας δεύτερης ζωής, κρυμμένης και ασαφούς, μιας ζώνης στην οποία εκτυλίσσονται πράξεις αδιαφανείς, σκέψεις και συναισθήματα που ο θόρυβος της πόλης και η καταιγιστική και εύκολη εικονοπλασία της διασκέδασης, της θλιβερής γιορτής, που φαίνεται να αποτελεί την ψυχική υποδομή του αστικού τοπίου της Αθήνας, δεν τους επιτρέπουν να έρθουν στην επιφάνεια.

Η Εύη Παναγιωτάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε μικρή ηλικία μαθήτευσε δίπλα στον παππού της, αγιογράφο Γιώργο Παναγιωτάκη. Σπούδασε στο εργαστήριο του Τάσου Ρήγα. Το 1991 αποφοίτησε από το Deutsce Hohere Lehranstalt Fur Grafik Und Werbung Athen. Αυτή είναι η πρώτη της ατομική έκθεση.Ενημέρωση: 28-01-2011 13:45

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231