ΡΕΝΑ ΑΒΑΓΙΑΝΟΥ - Ζωγραφική

Διάρκεια Έκθεσης: 04/02/2008 έως 16/02/2008

Στην συγκεκριμένη κατηγορία έργων της, η ζωγράφος με θέμα «Ίχνη μιας διαδρομής» όπως και στην προηγούμενη έκθεσή της, επεξεργάζεται σε ημιδιάφανο χαρτί με αλλεπάλληλες χρωματικές παρεμβάσεις και τυπώματα, εικόνες και σύμβολα, αντιθετικές εναρμονίσεις και οριακές ισορροπίες, που αφορούν τις ίδιες τις διαδικασίες μορφοποίησης ψυχικών διαδρομών και καταστάσεων. Αφετηρία τους έχουν σύνθετα βιώματα, στον βαθμό που μεταποιούμενα αυτά εικαστικά απελευθερώνουν την φαντασία.

Η ζωγράφος απεικονίζει ονειρικά τοπία συνδέοντας τον κόσμο του υποσυνειδήτου με μνήμες, αρχέτυπα, και φαντασιωτικές καταστάσεις. Τα έργα της λειτουργούν διαδραστικά ως προς τον θεατή, που ατενίζει μια πολύμορφη και υποβλητική εικαστική γλώσσα η οποία φανερώνει τις εσωτερικά συνεχόμενες μεταλλαγές της εικόνας.

Η τεχνική και τα σύνθετα υλικά που χρησιμοποιεί η ζωγράφος στα έργα της αποκαλύπτουν ποιότητες και υφολογικές χροιές, μεταφέροντας την αίσθηση της «ελαφρότητας» του είναι, που παραπέμπει στην ίδια την γλώσσα της μορφοποίησης, αλλά και στα αινίγματα που υπαγορεύει η ζωή.Ενημέρωση: 28-01-2011 14:18

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231