ΡΟΥΛΗ ΜΠΟΥΑ - Ζωγραφική

Διάρκεια Έκθεσης: 05/06/2007 έως 16/06/2007

Η Ρούλη Μπούα επιβεβαιώνει με το έργο της ναϊφ νοοτροπίας, την άποψη, ότι ο ναϊφ καλλιτέχνης βασίζεται σε μια ιδιάζουσα καλλιτεχνική καταβολή , η οποία μπορεί να υπάρχει και να εκδηλώνεται άσχετα προς το μορφωτικό και κοινωνικό του επίπεδο.

Πράγματι η Ρούλη Μπούα δεν είναι αυτοδίδακτη , όπως συνήθως είναι οι ναϊφ καλλιτέχνες. Άρχισε σπουδές στην Academie de Beaux Arts de Ville de Paris, για ένα διάστημα σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας , ενώ ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου. Τελικά την κερδίζει η ζωγραφική , αφού η ναϊφ εικαστική καταβολή που διαθέτει είναι ισχυρότερη από όλα τα αλλά ενδιαφέροντα της. Και όπως σε όλες τις σχετικές περιπτώσεις , η ζωγράφος ξανοίγεται στην παιδική ηλικία , στην απλή ζωή, στις ζεστές ανθρώπινες σχέσεις , στη θάλασσα και τα πλοία.

Και όλα αντιμετωπίζονται με μια χαρούμενη γιορτινή διάθεση , σαν ένα όμορφο παραμύθι η σαν όνειρο. Τα λαμπερά χρώματα , η επιτυχημένη συσχέτιση θερμών και ψυχρών τόνων , η έντονη διακοσμητικότητα , αλλά και ορισμένα ευρήματα ποιητικής φαντασίας , όπως το τεράστιο κοχύλι που έχει μεταβληθεί σε νησί με οικισμό , αποτελούν ενδείξεις μυθοπλασίας που εμπλουτίζει την εικόνα κάνοντας την ενδιαφέρουσα.

Πράγματι η Ρούλη Μπούα δεν εξαντλείται στην τυποποίηση των ναϊφ ,αφού διαθέτει ενεργητική φαντασία που μόνη αυτή είναι σε θέση να υπερβεί την πραγματικότητα.

Καθηγητής Στέλιος Λιδάκης


Ενημέρωση: 28-01-2011 15:02

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231