ΛΙΖΑ ΗΛΙΟΥ - «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»

Διάρκεια Έκθεσης: 09/05/2005 έως 22/05/2005

«ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»

Η έκθεση είναι ένα εικαστικό παιχνίδι-παραμύθι με κομμάτια-ευρήματα που μαζεύτηκαν σιγά σιγά από την παραλία: σπασμένα πλακάκια, τούβλα, γυαλιά, ξύλα, πορσελάνες, βότσαλα, πλαστικά κ.α. Εκεί η Λίζα Ηλιού ψάχνει και βρίσκει τα κομμάτια της ιστορίας της, ανάμεσα σε αυτά που εμείς συνήθως βιαστικά ή αδιάφορα προσπερνάμε.

Οι αποσπασματικές φόρμες τους και τα ξεπλυμένα χρώματά τους, γίνονται στα χέρια της το εκφραστικό μέσο για να αποτυπωθούν σκέψεις, να ξεπηδήσουν συναισθήματα, ενώ με τις εικόνες που «σκαρώνει» μας έχει ήδη αποπλανήσει στον χώρο του παραμυθιού.

Στερεωμένα στο ξύλο ή τον γύψο, η καλλιτέχνης μεταμορφώνει τα υλικά της δίνοντάς τους μια νέα ζωή και μια θέση στον χώρο της τέχνης.

Η Λίζα Ηλιού γεννήθηκε στην Αθήνα. Πρώτη της δασκάλα ήταν η μητέρα της γλύπτρια Ρόζα Ηλιού. Σπούδασε στην Σχολή Βακαλό, γραφικές τέχνες και εικονογράφηση. Συνέχισε στο Hochshule fur Bildende kunste Braunscweig. Ασχολήθηκε κυρίως με το παιδικό βιβλίο στον χώρο του σχεδιασμού, της εικονογράφησης αλλά και της δημιουργίας δικών της εκδόσεων. Συνεργάστηκε με τις εκδόσεις Ψυχογιός, Κέδρος, Γνώση, Ελληνικά Γράμματα, Μίλητος, Ιωάννου.


Ενημέρωση: 28-01-2011 15:41

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231