Το ατελιέ - Το σπίτι - Η τέχνη - Η ζωή

Διάρκεια Έκθεσης: 15/12/2004 έως 15/01/2005

Όπως το ατελιέ είναι για τον καλλιτέχνη ένας χώρος έμπνευσης και δημιουργίας έτσι και το σπίτι -η Εστία των αρχαίων- είναι ο κατεξοχήν χώρος ανάπτυξης και δημιουργικής εξέλιξης του ατόμου ως κοινωνική μονάδα. Μέσα στην οικειότητα του βιωματικού χώρου αναπτύσσονται όλες εκείνες οι αναγκαίες συνθήκες που ενεργοποιούν την εξέλιξη της ανθρώπινης προσωπικότητας. Πρόκειται για μια δυναμική εξαιρετικά συγγενή με εκείνη της τέχνης, όπου στοιχεία όπως η γέννηση, η ανάπτυξη και η επικοινωνία συνυπάρχουν δημιουργικά.

Η γιορτή των Χριστουγέννων υπήρξε για όλους εμάς ανέκαθεν μια αφορμή επιστροφής στον οικείο και τόσο αγαπημένο χώρο του σπιτιού. Μέσα από έναν εύστοχο παραλληλισμό που εμπνέει η επιλογή των έργων είκοσι σημαντικών εικαστικών σας προτείνουμε να ανακαλύψετε εκ νέου μέσα από την οπτική της τέχνης μια άλλη πλευρά της καθημερινότητας και της οικογενειακής σας ζωής.

Δεν είναι αλήθεια άλλωστε πως μεγαλύτερη τέχνη είναι η ίδια η ζωή;

Οι ζωγράφοι που θα συμμετέχουν είναι οι εξής:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΪΔΗΣ, Στέφανος Δασκαλάκης, Κλειώ Μακρή, Έλσα Ζαχαράκη, Θόδωρος Μανωλίδης, Μιχάλης Ζησίου, Γιώργος Μπογδανόπουλος, Ναταλία Θωμαϊδη, Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος, Πέτρος Καραβέβας, Κώστας Παππάς, Κώστας Κερεστετζής, Ηρακλής Παρχαρίδης, Γιώργος Κουρκούβελος, Παντελής Σταματέλος, Nίκος Κυριακόπουλος, Δημήτρης Φαμελιάρης, Στάθης Λιβάνης, Σάντρα Χρήστου

Χριστουγεννιάτικες κεραμικές δημιουργίες της Έφης Φουνκ


Ενημέρωση: 28-01-2011 16:09

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231