ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΪΔΗΣ - ΠΑΝΟΣ ΦΕΙΔΑΚΗΣ

Διάρκεια Έκθεσης: 15/11/2004 έως 11/12/2004

«Η χρωματική ευφορία του δασκάλου απαλύνει την πρόδηλη αγωνία του μαθητή»

Mία παράλληλη έκθεση ζωγραφικής των Γ.Μαυροϊδη και Π.Φειδάκη με τίτλο «Η χρωματική ευφορία του δασκάλου απαλύνει την πρόδηλη αγωνία του μαθητή». Οι δύο κορυφαίοι έλληνες ζωγράφοι δίνουν το στίγμα τους μέσα από έργα της συλλογής του Γ.Κυνηγόπουλου.

Ο Γ.Μαυροϊδης ήτανε μοναδικός γιατί όταν έπιανε στα χέρια του το πινέλο κατάφερνε να μεταφράζει την όρασή του δίνοντας το νόημα των πραγμάτων στην γλώσσα της ζωγραφικής. «Δεν είδα ποτέ», γράφει ο Γ.Τσαρούχης «με ένα τίποτα να γίνεται ένα αποτέλεσμα τόσο βαρύ και γεμάτο». Ο Π.Φειδάκης με τη σειρά του, άξιος μαθητής, με διαφορετική όμως πορεία, πλάθοντας «το γαλάζιο του όνειρο» «αποτύπωνε εικαστικά» κατά τον Hamid Fouladvind «αυτά που πίστεψε και σκέφτηκε για τα πράγματα της ζωής, σάρκα, λουλούδι, γυναίκα ή τοπίο, όλα όσα αιχμαλώτισε με τις πινελιές του βαδίζοντας κατά την διάθεση της παλέτας του και ιχνογραφώντας πάνω στο χαρτί τους μυστικούς ρυθμούς της ζωής του».

H έκθεση αυτή διαπραγματεύεται την αλληλεπίδραση της πλαστικής του δασκάλου και μαθητή και ταυτόχρονα την ανεξάρτητη πορεία τους που πέρασε από τόσο κρίσιμα αλλά και διαφορετικά σταυροδρόμια.


Ενημέρωση: 28-01-2011 16:13

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231