ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ του ποιητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ

Διάρκεια Έκθεσης: 06/10/2003 έως 11/10/2003

«Η αλήθεια που δεν υπάρχει»
Σπάνια μας δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την έμπνευση ενός ποιητή μέσα από μια άλλη μορφή τέχνης.

Η πρώτη ύλη του Γιώργου Κακουλίδη, το χαρτί, γίνεται τώρα ξανά το μέσο για να εκφραστεί μ' έναν άλλο τρόπο, την εικόνα. Σ' αυτήν την έκθεσή του, τη δεύτερη μέσα σε δύο χρόνια, προβάλλει σε 20 ακουαρέλες το αντεστραμμένο είδωλο της ποίησής του, μιαν αλήθεια φανταστική, μιαν αλήθεια που δεν υπάρχει, με έντονα χρώματα και πολύ φως. Ρευστά πρόσωπα-μάσκες εκτός περιγράμματος, μορφές ενός μαγικού ρεαλισμού, μοιάζουν να σχηματοποιούνται μέσα από χρωματικές εκρήξεις.

Από παιδί, στο ατελιέ του πατέρα του, Δημήτρη Κακουλίδη, όπου σύχναζαν φίλοι σημαντικοί ζωγράφοι όπως ο Αλέξης Ακριθάκης, ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Μίνως Αργυράκης και ο Γιώργος Σικελιώτης, ο Κακουλίδης αγάπησε τη ζωγραφική και τον κόσμο της και απέκτησε βιωματική σχέση μ' αυτήν.

Ο Γιώργος Κακουλίδης έχει σημαντική παρουσία στο χώρο της ποίησης και της πεζογραφίας. Έχει εκδώσει 10 ποιητικές συλλογές και 3 αφηγήματα και έχει τιμηθεί με το Βραβείο Καβάφη καθώς και από το Δήμο Καισαριανής. Ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί από τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Νίκο Κυπουργό.

Ποιήματα του Γιώργου Κακουλίδηθα διαβάσει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας.


Ενημέρωση: 28-01-2011 16:52

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231