ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ - Ζωγραφική, Κατασκευές

Διάρκεια Έκθεσης: 01/04/2003 έως 12/04/2003

« (...) Οι αδιάλειπτες προσπάθειες του, γνήσιες πνευματικές πράξεις, μακριά από κάθε ιδιοτέλεια και παραχώρηση σε επικαιρικούς συρμούς, φάνηκε από την αρχή ότι προσέβλεπαν σε κατακτήσεις ενός προσωπικού χαρακτήρα, με στοιχεία ενδελεχώς επεξεργασμένα. Στην ανάγκη, κατά βάση, να εκφρασθούν βιώματα, εντυπώσεις, απόηχοι προσπελάσιμων ή μη καταστάσεων, εξωγενή ερεθίσματα, οικείοι χώροι, όλα ιδωμένα μέσα από εσωτερικές διεργασίες και τριβές και στόχο, αυτές οι καταθέσεις ψυχής πλέον, να γίνουν ομιλητικές στον αποδέκτη τους.

Στα τοπία από την Κασσάνδρα Χαλκιδικής, τα οποία ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και επεξεργάστηκε εντατικά από το καλοκαίρι του 2002, επιχειρεί ένα ταξίδι, εκ νέου, σε γνώριμους τόπους, μια περιδιάβαση τακτοποίησης των συναισθημάτων του με αυτούς τους αγαπημένους χώρους των αναμνήσεων και της χαμένης, ίσως καλά κρυμμένης, αθωότητας.

Με αφαιρετική διαδικασία, τόση απλοποίηση των στοιχείων, με εξπρεσιονιστικές πινελιές και μία γενικότερη λιτότητα στην ισοδύναμα δομημένη αρχιτεκτονική άρθρωση του ζωγραφικού χώρου, τα έργα αυτά αποκτούν τη διάσταση μιας υπέρβασης, λειτουργώντας ως σύμβολα φυγής προς μια φύση με γνώριμες γι' αυτόν, καλά εδραιωμένες βαθμιδωτές αξίες που την καθορίζουν. (...)»


Ενημέρωση: 28-01-2011 17:04

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231