ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ & ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ- DANIELE GILBERT- ΜΟΥΝΔΟΥΡΗ

Διάρκεια Έκθεσης: 07/10/2002 έως 12/10/2002

Την ατμόσφαιρα της Ελλάδας αλλά και της Γαλλίας υποβάλλει μέσα από τη ζωγραφική της η Ντανιέλ Μουνδούρη.

Η ανάσα της Ελλάδας το καλοκαίρι μέσα από την ώχρα της για το γαλάζιο ουρανό και την ήρεμη θάλασσα, τα γεωργικά εργαλεία, οι καρποί της φύσης προβάλλουν γλαφυρά μπροστά μας μέσα από το ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο χρώμα.

ΤΟ ελληνικό τοπίο και η ατμόσφαιρα της χώρας μας έχουν ευεργετικά εμπνεύσει την γαλλίδα στην καταγωγή ζωγράφο που έχει στο ενεργητικό της και μία πολύ σημαντική δημιουργία στον χώρο της γλυπτικής. Γλυπτά από ξύλο ελιάς, δυναμικά πλασμένα και απόλυτα εναρμονισμένα με την αδρή υφή του δέντρου, « κατοικούν» το εργαστήρι της δημιουργού στο Πήλιο.

Χιονισμένα τοπία από τη Γαλλία καθώς και την ατμόσφαιρα του Πηλίου τον χειμώνα αποτελούν το δεύτερο σκέλος της έμπνευσης της Ντανιέλ, στην τωρινή παρουσίαση. Τα έργα αυτά σε συνάρτηση με εκείνα στα οποία έχει αποκρυπτογραφηθεί το ελληνικό φώς το καλοκαίρι αποτελούν ένα δίπτυχο που μας αποκαλύπτει τη διττή έμπνευση της καλλιτέχνιδας και την ικανότητα της να αξιοποιεί ανάλογα τη γραφή της σφυγμομετρώντας , κάθε φόρα, καίρια το αρχικό ερέθισμά της.

Η Ντανιέλ ζωγραφίζει με ταλέντο , συνέπεια και μεράκι για να μας αφήσει μέσα από την τωρινή της έκθεση ανθεκτικές στον χρόνο εντυπώσεις.

Ντόρα Ηλιοπούλου - Ρογκάν
Δρ. Ιστορικός της Τέχνης- τεχνοκριτικός


Ενημέρωση: 28-01-2011 17:25

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231