Νέλλη Παππά – Αλεξάκη - Έκθεση Εικαστικού Χειροποίητου Κοσμήματος

Διάρκεια Έκθεσης: 19/05/2008 έως 21/05/2008

Η Νέλλη ΠΑΠΠΑ-ΑΛΕΞΑΚΗ ασχολείται με το εικαστικό χειροποίητο κόσμημα μετά από μια επιτυχημένη καριέρα στις επιχειρήσεις, Μarketing Director, σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Grenoble Γαλλίας.

Πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό αναζήτησε και σπούδασε την τέχνη του κοσμήματος  στην Αθήνα, στην Κωνσταντινούπολη και στο Παρίσι.
Σχεδιάζοντας τα δικά της κοσμήματα ανακαλύπτει την πλαστικότητα και την μεταμόρφωση του μετάλλου, αναζητώντας νέους τρόπους έκφρασης.

Την μεταμόρφωση του μετάλλου την επιτυγχάνει μέσα από την οξείδωση που χρησιμοποιεί η μέσα από το σχήμα που του δίνει σε συνδυασμό με ημιπολύτιμες πέτρες και αποξηραμένα λουλούδια.
Την ισορροπία του κοσμήματος την αποτυπώνει μέσα από λιτές γραμμές που στηρίζονται στη κίνηση και συγκλίνουν στη απλότητα και καθαρότητα του κοσμήματος.
Ο σχεδιασμός και η δημιουργία των κοσμημάτων της, εκφράζουν  ανατροπές, εκρήξεις, εντάσεις, αντιδράσεις, συγκινήσεις μέσα από την μορφή και την κίνηση που δίνει στο μέταλλο, στις ημιπολύτιμες πέτρες και στα αποξηραμένα λουλούδια, όλα σε λιτές γραμμές.
Το μέταλλο που χρησιμοποιεί είναι ασήμι 925°, οι πέτρες είναι ημιπολύτιμες και όλη της η δουλειά χειροποίητη.
 
Πρώτος σταθμός στην παρουσίαση των κοσμημάτων της ήταν το  2007 στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, ακολούθησε  το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών Βούρου-Ευταξία, καθώς και εξειδικευμένα καταστήματα στις Σπέτσες και στη Μονεμβάσια.


Ενημέρωση: 27-05-2012 16:22

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231