ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Διάρκεια Έκθεσης: 21/11/2013 έως 09/12/2013

Η Γκαλερί Έρση την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 & ώρα 8.00 μμ. φιλοξενεί την δουλειά του Θεόδωρου Μανωλίδη με τίτλο:  «Μύθοι -Σύμβολα» 

Ο Θεόδωρος Μανωλίδης, ο ζωγράφος που σύστησε με τον δικό του μοναδικό τρόπο την αρχαία και βυζαντινή Ελλάδα στην σύγχρονη αλλοδαπή, καταθέτει για άλλη μια φορά το δικό του προσωπικό στίγμα με την έκθεση έργων της συλλογής της Γκαλερί Έρση τα οποία αντιπροσωπεύουν την διαδρομή της γνωριμίας του καλλιτέχνη με την Γκαλερί μέσα στην τελευταία τριακονταετία.

Στο εισαγωγικό σημείωμα του εντυπωσιακού λευκώματος για την δουλειά του Θεόδωρου Μανωλίδη το οποίο κυκλοφόρησε ευρέως σε όλο τον κόσμο, η ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά περιγράφει το έργο του καλλιτέχνη ως «διάλογο μεταξύ παρελθόντος και παρόντος , με σύμβολα και αλληγορίες , με μύθους και καθημερινότητες , με μνήμες και αινίγματα του σήμερα , που απασχολούν τον Σύγχρονο άνθρωπο στο ταξίδι του μέσα στο χρόνο».

Τα έργα του Θεόδωρου Μανωλίδη αξιοποιούν τα διαχρονικά «όπλα» της αρχαιότητας και του Βυζαντίου για να αναδείξουν τον προβληματισμό του σημερινού ανθρώπου.Ενημέρωση: 15-10-2013 13:36

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231