ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΙΝΤΑΒΗ - ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Διάρκεια Έκθεσης: 15/10/2015 έως 14/11/2015

Ο καλλιτέχνης Φίλιππος Γεώργιος Τσινταβής σε μία ακόμα συνεργασία με την Γκαλερί Έρση μεταφέρει στην Ερμούπολη της Σύρου την ατομική του έκθεση με τίτλο «Το μαύρο τετράγωνο της Φαντασίας». Η συγκεκριμένη έκθεση, η οποία εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015 στην Αθήνα στο χώρο της γκαλερί, θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα τέχνης Γ. - Ε. Βάτη στην Ερμούπολη της Σύρου, στην οποία έχουν παρουσιάσει τα έργα τους διακεκριμένοι Έλληνες εικαστικοί. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και νέα έργα από τη θεματική αυτή ενότητα του καλλιτέχνη.

Ευχαριστούμε πολύ το Art22 για την ανάρτηση.


Παράταση έκθεσης: έως 14 Νοεμβρίου 2015


Σας προσκαλούμε τα Σάββατα 24/05 και 31/05 στην γκαλερί Έρση από τις 12:00 έως τις 15:00 να δείτε στο φως της ημέρας την έκθεση "Το μαύρο τετράγωνο της φαντασίας" και να γνωρίσετε τον καλλιτέχνη Φίλιππο Γεώργιο Τσινταβή από κοντά, απολαμβάνοντας ένα ζεστό τσάι.


Εγκαίνια Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Ο καλλιτέχνης Φίλιππος Γεώργιος Τσινταβής παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο «Το μαύρο τετράγωνο της Φαντασίας». Πρόκειται για την προσπάθειά του να προσεγγίσει το αντικείμενο αλλά κυρίως να δώσει σε αυτό μια νέα διάσταση με γνώμονα τη φαντασία.

Πρόσκληση Έκθεσης “Το Μαύρο Τετράγωνο της Φαντασίας”
(Αρχείο PDF 3,75Mb)

 

Ηλεκτρονικός Κατάλογος “Το Μαύρο Τετράγωνο της Φαντασίας”
(Αρχείο PDF 1,21Mb)

Μαύρα τετράγωνα από τα οποία εξέρχονται ή εισέρχονται αντικείμενα, ζώα, ποιήματα και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε. Το μαύρο τετράγωνο της φαντασίας είναι ένας χώρος φανταστικός και μυστηριώδης. Τα αντικείμενα που το περιβάλλουν αποδίδονται με απλές φόρμες ή λέξεις που περιμένουν τη φαντασία για να ολοκληρωθούν. Πίσω από κάθε αντικείμενο ή υποκείμενο κρύβονται διάφορες ιστορίες υπαρκτές και μη υπαρκτές. Καλείται ο καθένας να τις ανακαλύψει ή να δημιουργήσει καινούριες. Με το μαύρο τετράγωνο της φαντασίας οι μορφές αλλάζουν, μεταλλάσσονται, μεταμορφώνονται και μέσα από αυτό παρουσιάζονται ιστορίες σε εξέλιξη. Από ένα χώρο περνούν σε έναν άλλο και μεταβάλλονται διαρκώς. Το μαύρο τετράγωνο της φαντασίας μετατρέπει το αντικείμενο από υλικό και άψυχο σε κάτι το έμβιο και έμψυχο. Έτσι η απλή καρέκλα ξεκινά να ίπταται εγκαταλείποντας τη φυσική της ροή και όψη. Το μαύρο τετράγωνο της φαντασίας θα λέγαμε πως λειτουργεί σαν φίλτρο εμπειριών και συνάμα χώρος πηγαίας φαντασίας. Ο καλλιτέχνης διαλέγει σαν σχήμα το τετράγωνο για την τελειότητά του, την λεπτότητά του και την άμεση κατανόησή του από τον ανθρώπινο νου. Το τετράγωνο είναι κάτι οικείο.

 

Τα έργα αυτά είναι χαρακτικά σχέδια σε ξύλο, τυπωμένα σε χαρτί από βαμβάκι(ξυλογραφίες) και ανήκουν στη θεματική ενότητα «Το μαύρο τετράγωνο της φαντασίας». Μαύρες φιγούρες σε άσπρο φόντο.

«Το μαύρο τετράγωνο της φαντασίας είναι τόπος ευημερίας!

...δίνει ζωή σε καθετί και με μια δύναμη μοναδική τόσο τα αντικείμενα όσο τον άνθρωπο μετακινεί…».

Ο Φίλιππος Γεώργιος Τσινταβής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990 όπου και μεγάλωσε. Από την παιδική του ηλικία διδάχτηκε σχέδιο και ζωγραφική την οποία σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Brera στο Μιλάνο (2009-2015). Στα πέντε χρόνια φοίτησής του στη σχολή καταπιάστηκε με τη ζωγραφική, τη γραφιστική τέχνη (χαρακτική, ξυλογραφία, λιθογραφία, μεταξοτυπία και εναλλακτικές τεχνικές χαρακτικής), τη γλυπτική, το videoart, το design, το fashiondesign όπως επίσης και τα θεατρικά κουστούμια. Το 2012 καταθέτει την πρώτη του εικονογραφημένη ποιητική συλλογή (artist’sbook) με τίτλο «Οικείες Ιστορίες» που εξέδωσαν οι εκδόσεις Γαβριηλίδη. Η συγγραφή και η ποίηση είναι χαρακτηριστικά της δουλειάς του άκρως συνδεδεμένα με την εικόνα. Η τέχνη του εννοιολογική και με μονοχρωματική διάθεση. Τα χρόνια των σπουδών του συμμετείχε σε διάφορους εικαστικούς διαγωνισμούς και ομαδικές εκθέσεις στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία.

 

Εκθέσεις

Combina, ομαδική έκθεση, San Carpoforo, Accademia di Belle Arti di Brera, Milano 2014
Γλυπτό, «Scatoledell’immaginario» (Κουτιάτης φαντασίας) «Immaginosoltanto un semplicecastello di carta» (Φαντάζομαι μονάχα ένα απλόκάστρο από χαρτί)
Ημι-σφαίρια Pop-UpExhibition, Πολιτιστικό Κέντρο Αθηναϊς, Αθήνα 2014 Ξυλογραφίες, «Το μαύρο τετράγωνο τις φαντασίας»
Hybrida Art Festival 2013, Valencia Video art, «A little story about a carousel»
Ομαδική έκθεση, OFFBRERA, Μιλάνο 2011 Χαρακτικό, «Το τραπέζι»
Workshop, ομαδική έκθεση στην πόλη της Puglia, 2010
Ζωγραφική, «Αναμνήσεις»Ενημέρωση: 17-09-2015 11:04

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231