«ΑΝΟΙΞΙΣ, ΘΕΡΟΣ, ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ, ΧΕΙΜΩΝΑΣ»

Διάρκεια Έκθεσης: 26/04/2005 έως 07/05/2005

Η ομαδική αυτή έκθεση διαπραγματεύεται ένα από τα πλέον προσφιλή θέματα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας εικονογραφίας.

Η αναπαράσταση της φύσης μέσα από την τοπιογραφία αν και τόσο αγαπήθηκε από τους ζωγράφους δεν τους αποκάλυψε ποτέ όλα τα μυστικά της. Ίσως γιατί ο κύκλος της ζωής και της φύσης, οι εποχές και η εναλλαγή τους μας θυμίζουν κάθε φορά πως τίποτα δεν είναι στατικό, πως η ζωή έχει την δική της μυστική νομοτέλεια και πως οι έννοιες της αλλαγής και της αναγέννησης είναι σύμφυτες με την ίδια την ουσία της ανθρώπινης υπόστασης.

Παρόλο που ζούμε σε ένα αστικό τοπίο όπου δεν είναι ευδιάκριτες πια οι εποχικές αλλαγές και με αφορμή αυτή την παράμετρο, ζητήσαμε από εικοσιτρείς γνωστούς εικαστικούς να αποτυπώσουν με το πινέλο και τον χρωστήρα τον τρόπο που εκείνοι τις βιώνουν. Τα έργα τους μας «μίλησαν» για τη ζωή και για συναισθήματα όπως ο έρωτας που υπόκεινται κι αυτά στην ίδια απλή γεωμετρία, την περιπέτεια δηλαδή της γέννησης, της ακμής και παρακμής μέσα από τη διαδικασία της φθοράς αλλά και της διαρκούς ανα-γέννησης. Ξεκινώντας με μια «σπουδή για την άνοιξη» περιπλανηθήκαμε μαζί τους σε ένα ταξίδι φυγής μέσα σε μαγικά τοπία, μυστικά πανάρχαια και μικρές σιωπές μέσα στα κλεισμένα λόγια του ποιητή, «που πικράνανε το ομοίωμά τους και έγιναν οι Υπερηφάνειες»* απολαμβάνοντας με όλες μας τις αισθήσεις την εικαστική αυτή διαδρομή.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί:
Λ.Αμαραντίδου, Σ.Λιβάνης, Δ.Αναστασιάδης, Θ.Μανωλίδης, Μ.Βενιός, Γ.Μιγάδης, Ε.Γκόνου, Π.Μπελντέκος, Θ.Ζαφειρόπουλος, Θ.Ξενάκης, Ε.Ζαχαράκη, Μ.Παντελιάς, Π.Ζουμπουλάκης, Κ.Παπατριανταφυλλόπουλος, Π.Καραβέβας, Η.Παρχαρίδης, Α.Κατσιμάρδος, Β.Ρήνας, Β.Κουζούνης, Ν.Στεφάνου, Γ.Κουρκούβελος, Ε.Φουνκ

* Οδυσσέας Ελύτης, Προσανατολισμοί


Ενημέρωση: 28-01-2011 15:47

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231