ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - «Kινητή Γιορτή»

Διάρκεια Έκθεσης: 06/05/2010 έως 19/05/2010

«Kινητή Γιορτή»

H ζωγράφος μέσα από τη θεματογραφία της και χρησιμοποιώντας ένα σύνθετο ιδίωμα γραφής ανάμεσα στον ρεαλισμό και στην εξπρεσιονιστική αφαίρεση, αποτυπώνει το οικείο της περιβάλλον. Ο χώρος ενός σπιτιού με τα καθημερινά αντικείμενα που τον απαρτίζουν (φυτά, καθίσματα, τραπέζια, διακοσμητικά αντικείμενα, μνημόνια αλλοτινών εποχών και σύγχρονα στοιχεία) δημιουργούν την ετεροπροσωπία ενός «εαυτού», ο οποίος ανοίγει έναν ενεργό διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν.

Ο ρόλος του φωτός είναι πρωταγωνιστικός, τόσο στα σχέδια, όσο και στα έγχρωμα έργα (λάδι ή ακρυλικό σε καμβά), αποκαλύπτοντας τους δρόμους μιας ζωής ανάμεσα στην προσδοκία και στην ματαίωση, στην ελπίδα και στην διάψευση, στο ζωτικό ψεύδος και στην άδολη χαρά που προσφέρουν τα «πρoσωποποιημένα» είδωλα ενός μικροσύμπαντος.

Τα «ημερολόγια ζωής» της Μαρίας Χατζηθεοδώρου μεταμορφώνονται σε ένα είδος καθημερινού μιμοδράματος, διασυνδέοντας το προσκήνιο με τα παρασκήνιά του, μέσα από άτυπες πράξεις που αποκαλύπτουν την κίνηση ως ακινησία και την μεταβλητότητα ως αέναη παραλλαγή που κάθε φορά εμψυχώνεται, σύμφωνα με ποικίλες ψυχοσυναισθηματικές διαθέσεις. Διαθέσεις, που μετατρέπονται σε φορτία φωτός, χρώματος, ρυθμών, ψιθύρων και σιωπής.Ενημέρωση: 27-01-2011 15:57

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231