Ατομική Έκθεση Νικόλαου Α. Χούτου - "Ώχρα + Μπλέ #sifnos_mou"

Διάρκεια Έκθεσης: 15/03/2018 έως 14/04/2018

Η Γκαλερί Έρση παρουσιάζει την ατομική έκθεση Zωγραφικής-Collages του Νικόλαου Α. Χούτου την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 στις 19:30 μμ.

Ο Νικόλαος Α. Χούτος μετέφερε το ατελιέ του πριν 5 χρόνια στο νησί της Σίφνου. Εκεί διεύρυνε την οπτική του, μελέτησε την γραμμή του ορίζοντα ως αόρατη ένωση της θάλασσας με τον ουρανό, αφέθηκε στην αδήριτη ένταση του ηλιακού φωτός, παρατήρησε την εμφάνιση του ρυθμού και του χρόνου στην κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και μετέφερε την δική του πλέον εμπειρία στα 80 έργα που δεν αργούν να αποδείξουν ότι στην εικόνα μπορεί καμιά φορά να μεταφέρεται ως αυτόματη γραφή μια θεϊκή μαρτυρία.
Μια εικόνα που παρουσιάζεται σε ένα έργο μικρών κυρίως διαστάσεων, αλλά αποδεικνύει το απέραντο του απλού, το ήμερο των αντιθέσεων, την ύπαρξη του χρόνου σαν αναρρίχηση πάνω στα κυκλαδίτικα σκαλοπάτια, την απαξία του χρώματος στην δύναμη του ηλιακού φωτός και την κυριαρχία αν μη τι άλλο του ήπιου ανθρώπινου μέτρου.
Ο Νικόλαος Α. Χούτος ενδίδει στην γοητεία της αιγαιοπελαγίτικης φύσης και γίνεται σχολιαστής αυτής της ανθρώπινης εμπειρίας παραθέτοντας τα έργα του στην ανάγνωση ενός προφανούς λεξιλογίου που διαβάζεται σε αργό, καθαρό και μεστό λόγο.

Κάλια Αιδίνη


"Ώχρα + Μπλέ #sifnos_mou" Νικόλαου Α. Χούτου (Αρχείο PDF 1.8Mb)

 Ενημέρωση: 07-03-2018 15:34

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
share facebook instagram contact RSS

Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
210 7220231